Vaskeinstruksjoner

Vaskeinstruksjoner

26 mars, 2019

Vaske sportsklær

Hvordan skal jeg vaske treningstøyet for at det skal bli rent og luktfritt og samtidig holde kvaliteten veldig lenge. Svaret på dette spørsmålet avhenger av hvilke stoffer klærne inneholder. Det første rådet er derfor å lese og følge anvisningen på klærne nøye.

Unngå vond lukt

For å unngå at vond lukt blir sittende i treningstøyet er det noen som mener at det er gunstig å droppe skyllemiddel. Det er også gunstig for å unngå vond lukt å ikke la skittent treningstøy ligge lenge i skittentøyet. 

Temperaturen i vasken betyr mye for rengjøringen. Jo varmere jo renere og jo mindre lukt. Samtidig anbefales det ofte at treningstøy vaskes på lave temperaturer. Hva gjør man da? Noen av vaskemiddelprodusentene har utviklet produkter som skal gjøre fibertøy helt rent (f.eks. OMO Aktiv&Sport). Noen anbefaler også å skylle klærne i kaldt vann før vask for å få bort salt og flytestoffer.

Det er også gunstig å vaske treningstøyet alene for å unngå misfarging og for å unngå at vond lukt smitter over til annet tøy. Om klærne ser blasse ut kan det være vaskemiddel som sitter igjen. Prøv da å skylle dem litt ekstra. Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Tips and tricks blog

Fysisk trening skrur hjernen vår på
Fysisk trening skrur hjernen vår på

20 mai, 2019

Mange studier viser at trening påvirker hjernekapasiteten og humør vår på en positiv måte. Trening forbedrer flere hjerneaktiviteter og vår faglige evner. Fysisk trening har gunstige effekter på hjernen gjennom hele levetiden.

Les mer

Løp lengre selv som elendig løper
Løp lengre selv som elendig løper

10 mai, 2019

Noen av oss er seriøse joggere som har en utviklet og god kondisjon, mens mange av oss andre sliter med å holde det gående i lengden. Derfor har vi satt sammen en enkel liste med ting som kan hjelpe deg holde det gående lengre.

Les mer

Stresshåndtering - Sunne vaner
Stresshåndtering - Sunne vaner

18 april, 2019

Stresshåndtering er veldig viktig å klare. Ender man med feil mekanismer for å håndtere stress kan livet bli vanskeligere enn det trenger å være. Vi gir deg noen enkle, sunne tips her.

Les mer