Løp lengre selv som elendig løper

Løp lengre selv som elendig løper

10 mai, 2019

Løp lengre selv som elendig løper

Noen er seriøse joggere som har en utviklet og god kondisjon, mens mange av oss andre sliter med å holde det gående i lengden. Derfor har vi satt sammen en enkel liste med ting som kan hjelpe deg holde det gående lengre.

  • Drikk nok vann

Kanskje enkelt, men det å drikke vann er veldig viktig. Drikk vann før en joggetur, definitivt. Mange vil forøvrig si at man bør re-hydrere underveis også dersom turen varer mer enn 30 minutter. Så det å planlegge turen og ha en flaske tilgjengelig dersom turen blir lengre er vårt tips.

  • Planlegg energiinntak før tur

Det å spise mye rett før tur har fortjent sin rett i nei-boka, for det føles ikke særlig bra med stingene som kommer underveis da. Men det å spise noe som gir energi til turen er lurt å gjøre, det må bare planlegges en stund før turen. Litt blir forøvrig også et nøkkelord her. Jeg liker dårlig å telle kalorier, men det å planlegge litt energiinntak to timer før trening på maksimalt 500 kalorier kan være lurt. Husk at når vektreduksjon er målet er det viktig å spise riktig, ikke å spise for lite. 

  • Inkluder intervalltrening

Intervalltrening gjør kanskje at du får med deg mindre vakker natur og mindre av teksten på musikken, men denne treningsformen har en veldig positiv effekt. Intervalltrening hjelper med å forbrenne fett, øke kapasiteten, forbedre løpeformen og styrker ikke minst musklene dine. Intervalltrening kan gjøres på mange måter, ikke minst kan den inkluderes midt i en løpetur. Den handler om korte intense spurter. Et eksempel kan være å finne en bakke på 100-200 meter, der du løper opp og går ned.

  • Ikke glem kjernemuskulaturen

Kjernemuskulaturen er en ting mange yrkesgrupper er avhengig av. Tenk deg å måtte gå rundt hele dagen som sykepleier, mekaniker, lagerarbeider eller som lærer. Ryggen trenger støttemuskulatur også om man sitter på kontoret hele dagen. På løpetur kan man også kjenne at ryggen blir sliten eller vond. Det er et tegn på at man bør trene mer både rygg- og magemuskler. Dette kan gjøres hjemme eller på et treningssenter. 

  • Godt utstyr

Denne er kanskje litt «selgende», men godt utstyr og riktig utstyr gjør løpeturen mye bedre. For det første føler du deg bedre i fine klær. Det er derimot ikke den viktigste delen av dette punktet. Det å løpe i joggebukse som dingler som kanskje også er laget av bomull er utvilsomt negativt for motivasjon og kondisjon, for eksempel. Da vil du få svetten liggende på innsiden av klærne, noe som enten gir deg gnagsår eller i det minste gjør det kaldt med en gang du tar en pause. 

Får man svetten bort fra kroppen ved hjelp syntetiske fibre og klær som sitter tett vil man lettere unngå at svetten blir stengt inne. Da vil kroppen holde seg tørrere og samtidig vil klærne sørge for at man ikke får gnagsår der lårene møtes (blant annet).

Sjekk utvalget vårt. Vi er kanskje ikke like kjent som Gymshark, Casall eller Stronger enda, men klærne våre er mye rimeligere og minst like gode!Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Tips and tricks blog

Fysisk trening skrur hjernen vår på
Fysisk trening skrur hjernen vår på

20 mai, 2019

Mange studier viser at trening påvirker hjernekapasiteten og humør vår på en positiv måte. Trening forbedrer flere hjerneaktiviteter og vår faglige evner. Fysisk trening har gunstige effekter på hjernen gjennom hele levetiden.

Les mer

Stresshåndtering - Sunne vaner
Stresshåndtering - Sunne vaner

18 april, 2019

Stresshåndtering er veldig viktig å klare. Ender man med feil mekanismer for å håndtere stress kan livet bli vanskeligere enn det trenger å være. Vi gir deg noen enkle, sunne tips her.

Les mer

Trening utendørs - Just do it!
Trening utendørs - Just do it!

17 april, 2019

Tips til hva man bør tenke på når man trener ute. Varmen og tiden på dagen gjør at man trenger å planlegge treningen. 

Les mer