Stresshåndtering - Sunne vaner

Stresshåndtering - Sunne vaner

18 april, 2019

Stresshåndtering

De fleste av oss har mange oppgaver. Vi har en jobb som krever sitt. Forventningene er store og arbeidsoppgavene mange. Når vi kommer hjem er det mange oppgaver som venter. Matlaging, barn som trenger oppmerksomhet, leksehjelp eller transport. Den frivillige foreningen du er med i krever sitt. OSV. Tiden flyr og mange møter rett og slett veggen. Hva gjør jeg med dette?

Det finnes mange ulike råd, men disse er vi sikre på at hjelper:

- Søvn

Sørg for å ha en god døgnrytme. Legg deg og stå opp til en fast tid. Ikke legg deg for sent. Det er viktig å hverken sove for lite eller for mye. Finn din rytme. Behovet for søvn er nemlig litt ulikt.

- Frokost

Sørg for å spise en sunn frokost som gir deg jevn og god energi fram til lunsj. Å spise en god kornblanding er fornuftig.

- Planlegg tiden din

Om en skal klare å gjennomføre et stramt program uke etter uke er det særdeles viktig å få kontroll på tiden. Lag liste over arbeidsoppgaver, legg realistiske tidsplaner og få dem inn i kalenderen din.

Drikk vann og kutt ned på koffein

Det er viktig å drikke mye vann. Hydrering av kroppen reduserer trolig stessnivået. Kaffi gir – særlig om morgenen – en boom i energien, men kan også bidra til en følelse av stress fordi det øker kortisol (stresshormon) i kroppen. Vårt råd er derfor å kutt ned på kaffi drikkingen – i alle fall om du drikker mange kopper om dagen.

- Tren

Det er ingen tvil. Trening reduserer stressnivået i kroppen. Det øker produksjonen av endorfiner, det gir forbedret humør og det reduserer igjen følelsen av stress og belastning.Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Tips and tricks blog

Fysisk trening skrur hjernen vår på
Fysisk trening skrur hjernen vår på

20 mai, 2019

Mange studier viser at trening påvirker hjernekapasiteten og humør vår på en positiv måte. Trening forbedrer flere hjerneaktiviteter og vår faglige evner. Fysisk trening har gunstige effekter på hjernen gjennom hele levetiden.

Les mer

Løp lengre selv som elendig løper
Løp lengre selv som elendig løper

10 mai, 2019

Noen av oss er seriøse joggere som har en utviklet og god kondisjon, mens mange av oss andre sliter med å holde det gående i lengden. Derfor har vi satt sammen en enkel liste med ting som kan hjelpe deg holde det gående lengre.

Les mer

Trening utendørs - Just do it!
Trening utendørs - Just do it!

17 april, 2019

Tips til hva man bør tenke på når man trener ute. Varmen og tiden på dagen gjør at man trenger å planlegge treningen. 

Les mer