Trening utendørs - Just do it!

Trening utendørs - Just do it!

17 april, 2019

Trening utendørs

Regelmessig besøk på treningssenteret er viktig for å styrke og vedlikeholde kroppen spesielt med tanke på utvikling og vedlikehold av en sterk og god muskulatur. Dette bør en fortsette med også når våren kommer. Det er også godt å kunne trene kondisjon innendørs når vinterklimaet er på sitt verste.

Nå er våren her og innetrening kan suppleres med trening utendørs. Det er deilig og skaper en inspirerende variasjon i treningen.

Forskjellig ute/inne

Utetrening er annerledes. Det er viktig tilpasse klærne til kondisjonstrening i uteklimaet. Om våren kan kulden i noen områder være betydelig. Da er det viktig å ha klær som holder deg varme, men som samtidig drenerer fukt på en god måte. Når varmen kommer må klærne tilpasses varmen.

I sommerheten er det veldig viktig å drikke mere vann når en f.eks. løper lange turer. Når det er veldig varmt og en trener hardt trenger kroppen ½-1 liter vann i timen. Trening øker din kroppstemperatur. Varmen forsterkes når en løper på sort asfalt, når sola reflekteres i vann, sand og glass. Men ikke la deg skremme. Bare ta noen enkle forholdsregler «and just do it».

Juster deg etter dagen

I sommervarmen kan det være klokt å trene om morgenen eller senere på dagen når sola ikke varmer like mye. Det kan også være lurt å tilpasse tempoet til varmen. Ikke forsøk å slå dine rekorder når det er på det varmeste.

I treningsstudioet treffer en andre mennesker og av og til sine treningsvenner. Når en begynner å løpe ute kan det bli ensomt og det er derfor en idé å bli med i ei gruppe for å få selskap og bli motivert.

Vår og sommer er nydelige årstider for løping i skog og mark. Tren ute. Løp gjerne noen ganger i uka! Just do it and be stronger!Leave a comment

Comments will be approved before showing up.


Also in Tips and tricks blog

Fysisk trening skrur hjernen vår på
Fysisk trening skrur hjernen vår på

20 mai, 2019

Mange studier viser at trening påvirker hjernekapasiteten og humør vår på en positiv måte. Trening forbedrer flere hjerneaktiviteter og vår faglige evner. Fysisk trening har gunstige effekter på hjernen gjennom hele levetiden.

Les mer

Løp lengre selv som elendig løper
Løp lengre selv som elendig løper

10 mai, 2019

Noen av oss er seriøse joggere som har en utviklet og god kondisjon, mens mange av oss andre sliter med å holde det gående i lengden. Derfor har vi satt sammen en enkel liste med ting som kan hjelpe deg holde det gående lengre.

Les mer

Stresshåndtering - Sunne vaner
Stresshåndtering - Sunne vaner

18 april, 2019

Stresshåndtering er veldig viktig å klare. Ender man med feil mekanismer for å håndtere stress kan livet bli vanskeligere enn det trenger å være. Vi gir deg noen enkle, sunne tips her.

Les mer